Directeur die vanuit waardering een heldere koers uitzet

Ben jij geknipt voor een leidinggevende baan in het speciaal onderwijs? Stichting Orion (Openbaar Speciaal Onderwijs in Amsterdam) is op zoek naar meerdere nieuwe directeuren. Prachtige uitdagingen binnen een ambitieus bestuur.

Met ingang van schooljaar 2024-2025 zijn wij voor De Van Detschool op zoek naar een:

Directeur | 0.8 – 1.0 fte

‘‘een verbindende leider die vanuit waardering een heldere koers uitzet’

Samen met gedreven onderwijsprofessionals weet jij een ingezette koers verder voort te zetten en ben je als ervaren leidinggevende in staat het eigenaarschap in de school verder te vergroten. Als voorstander van gedeeld leiderschap zet jij je kwaliteiten in die nodig zijn om draagvlak te creëren en teamontwikkeling mogelijk te maken. Je zorgt voor een omgeving waarin de leerlingen, ouders en de professionals zich gezien en gehoord voelen. Zo versterk je een leer- en werkklimaat waarin saamhorigheid en onderlinge ontmoeting bijdragen aan de onderwijskwaliteit. Naast aandacht voor de cultuur bouw je mee aan een ondersteunende overlegstructuur zodat de prioriteiten goed belegd zijn.

Onze nieuwe directeur:

 • is open en transparant in de communicatie naar collega’s, ouders en leerlingen;
 • heeft ervaring met veranderprocessen op het gebied van cultuur;
 • geeft vanuit een coachende leiderschapsstijl leiding aan de ingezette koers op weg naar verdere professionalisering;
 • creëert draagvlak door verbinding te leggen met alle geledingen binnen de school;
 • geeft richting en ruimte door het maken van heldere beleidskeuzes met voldoende oog voor de behoeftes in de school;
 • is vanuit opgedane ervaring in staat een bijdrage te leveren aan passend en inclusief onderwijs in de Amsterdamse context.

Over De Van Detschool en Stichting Orion
De Van Detschool is een pedologisch instituutschool (P.I. school) en een van de scholen van Stichting Orion. Een school voor speciaal onderwijs waar onderwijs en ondersteuning wordt geboden aan leerlingen in de leeftijd van 4 -13 jaar. Er zitten zo’n 175 leerlingen op school. De school biedt onderwijs, ondersteuning en opvoeding aan kinderen met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Het onderwijs wordt aangeboden in een trauma sensitieve leeromgeving. Het team van onderwijsprofessionals heeft een enorme passie en werkt elke dag met hart en ziel om voor de leerlingen leren mogelijk te maken en ze zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Het welzijn van alle leerlingen is een bindende factor in de school.

Stichting Orion is een expertisenetwerk voor passend en inclusief onderwijs voor alle leerlingen in en rond Amsterdam. Orion is onderwijspartner en erop gericht alle leerlingen die op gespecialiseerd onderwijs zijn aangewezen kwalitatief goed onderwijs te bieden. Deze beweging komt voort uit de drie pijlers die tot uiting komen in het motto: ‘Goed onderwijs voor nu en voor later, doen we samen, vanuit een stevige basis’Meer informatie hierover is te vinden in het koersplan: https://koers.orion.nl/.

Wij bieden:

 • een dynamisch team van professionals dat gewend is in gezamenlijkheid op te trekken en de doelgroep uitstekend weet te bedienen;
 • een salaris overeenkomstig CAO PO (schaal D13);
 • een rol binnen het directieteam van Orion met daarbij een groot netwerk binnen het Amsterdamse onderwijsveld;
 • een inwerktraject met volop ondersteuning voor persoonlijke – en professionele ontwikkeling;
 • een unieke stichting met een kloppend hart voor speciaal onderwijs in de grootstedelijke context.

  een ontwikkelingsgericht assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Interesse:
Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV in Amersfoort. Heb je naar aanleiding van deze vacature interesse of vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Alexander van Horssen (senior adviseur) op 06 4801 0038 of mail naar alexander.vanhorssen@hetonderwijsbureau.nl. Meer informatie over de Stichting Orion en De Van Detschool is te vinden op de website: www.vandetschool.nl. Het koersplan van Stichting Orion is te lezen via https://koers.orion.nl/.

Reageren is mogelijk t/m donderdag 18 april 2024 via de sollicitatiepagina van Het Onderwijsbureau BV. De voorgesprekken met Het Onderwijsbureau BV. zijn op vrijdag 19 april. De gesprekken met de benoemingsadviescommissie vinden na de meivakantie plaats op dinsdag 12 mei (middag/avond) en dinsdag 21 mei (middag). We streven naar een afronding van deze procedure voor 1 juni 2024.

Vacature details

 • Directeur
 • Vast
 • 32-40 of fulltime
 • Startdatum" In overleg

Contact informatie

Alle vacatures