Onderwijsondersteuners (en pedagogisch medewerkers die in de klas willen werken)

Vanwege groei van ons leerlingaantal is er op de Van Detschool per direct plaats voor enthousiaste onderwijsondersteuners.

Wie wij zijn
De Van Detschool is onderdeel van Stichting Orion en een PI-cluster 4 school, waar onderwijs en ondersteuning wordt gegeven aan leerlingen van 4 -12 jaar. Op onze school zitten veel kinderen met psychiatrische problematiek, bijvoorbeeld kinderen met autisme, ADHD, of kinderen met sociaal-emotionele problematiek. Op de Van Detschool zitten ongeveer 180 leerlingen, waarvan ongeveer 60% een aandoening in het autismespectrum heeft. Wij bieden onderwijs in een trauma-sensitieve leeromgeving en creëren voorwaarden om belemmeringen te overwinnen en leren optimaal mogelijk te maken. Dit doen we samen, in een sterk professioneel team en met partners uit de jeugdhulp. 

Wat wij zoeken
Gedreven en positieve professionals met een warm hart voor onze doelgroep. Je ondersteunt de leraar bij het onderwijs en de leerlingbegeleiding, levert een praktische/organisatorische bijdrage aan het klassenmanagement en de onderwijsvoorbereiding, verzorgt/begeleidt (individuele) leerlingen en neemt deel aan professionalisering.

Heb jij naast je opleiding als onderwijsondersteuner aanvullende ervaring of scholing in de jeugdhulp (bv.social work/ pedagogisch werk/ kinderopvang)? Ben je enthousiast over het bijzondere, rustig en gestructureerd, sterk voorspelbaar en consequent? Zie jij de uitdaging om je volledig in te zetten voor de begeleiding van deze complexe doelgroep? Dan komen we graag in contact met jou! 

Wat ga je doen 
Als ondersteuner draag je bij aan een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen. Je stimuleert en begeleidt mede de sociale vaardigheden van leerlingen. De onderwijsondersteuner helpt bij de uitvoering van handelingsplannen (OPP) voor leerlingen. Je ondersteunt de leraar bij de voorbereiding van het dagelijkse onderwijs. Daarnaast geef je beperkte delen van de instructie en begeleidt (groepjes) leerlingen. Je verricht verzorgende taken bij (individuele) leerlingen. 

Wat wij bieden
Veel! Naast goede begeleiding bieden we je een divers en innovatief team met hart voor de leerlingen, ouders én collega's! We zijn een gemotiveerd team dat niet alleen keihard werkt, maar dat ook samen successen viert. Kortom: Een school waar traumasensitief onderwijs, opbrengstgericht (samen)werken en veiligheid speerpunten zijn. We bieden je een tijdelijke baan voor het schooljaar 2024-2025, met uitzicht op vast. Je wordt ingeschaald volgens CAO-PO afhankelijk van je achtergrond en ervaring. 

Wil je meer informatie en/of gelijk solliciteren?
Meer informatie over onze school en onderwijs kun je vinden op onze website www.vandetschool.nl. Voor vragen en extra informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marieke van Delft. Je motivatiebrief en CV kun je per mail sturen naar m.vandelft@orion.nl.

Vacature details

  • Onderwijsondersteuner
  • Vast
  • 32-40 of fulltime
  • Startdatum" In overleg

Contact informatie